Inmiddels is breed bekend dat het Van Werk Naar Werk-Rijksbeleid te maken heeft met bezuinigingen. Maar het beoogt meer dan dat. Het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van ambtenaren in het algemeen binnen de Rijksoverheid. Duurzame inzetbaarheid is de mate, waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken, binnen of buiten de organisatie. Het VWNW-beleid heeft als doel de betreffende medewerker binnen afzienbare termijn in 5 stappen naar een nieuw realistisch toekomstperspectief te begeleiden. Maar ook om de duurzame inzetbaarheid van die medewerkers met een meer dan gemiddelde krimpopgave nu en in de toekomst te helpen realiseren.

Beenders HRM is expert in werkende uitstroomoplossingen en het VWNW beleid. Voor het informatieblad personeel infrastructuur & milieu heeft Beenders HRM een artikel geschreven over het nieuwe Van Werk Naar Werk beleid. Het artikel geeft een inkijk op de visie achter het beleid en de beoogde vernieuwende doelstellingen daarvan. Voor meer publicaties kijk dan bij Media op deze website.

Verder van gedachten wisselen hoe dit voor uw organisatie op te pakken? Of worden opgeleid op dit vlak? Neem dan contact met ons op.