Managen van mobiliteit begint altijd op de werkvloer in de dialoog tussen medewerker en leidinggevende. Een gesprek waarin ogenschijnlijk verschillende belangen van de manager en de werknemer elkaar dienen te bereiken. Met als doel een tevreden en gedreven medewerker maar ook een manager die zijn doelen bereikt.

wat wil een organisatie

Het klinkt niet zo ingewikkeld maar gebeurt het in de praktijk? Welke persoonlijke overtuigingen staan in de weg om dit gesprek constructief te kunnen voeren? Hoe houd je überhaupt iemand werkzaam en optimaal productief? Hoe breng je organisatiebelang en medewerkersbelang bij elkaar?

Elk mens is in feite permanent met zijn loopbaan bezig. Meestal onbewust, soms heel bewust. De ene keer steekt hij er meer energie in dan op andere momenten. Een loopbaan is weliswaar iets heel persoonlijks maar er zit over het algemeen een duidelijke lijn in. In de Job Reflectie Curve ©zijn de stadia weergegeven die mensen gedurende hun beroepsleven een aantal malen grofweg zullen doorlopen.

Jobreflectiecurve

Binnen organisaties helpt dit model om gestructureerd over mobiliteit te kunnen spreken en actie te ondernemen. Dit als een van de door te voeren interventies met als uiteindelijke resultaat een flexibele en wendbare organisatie.

Verder van gedachten wisselen hoe dit model ook binnen uw organisatie vorm te geven? Of meer weten over welke opleidingen Beenders HRM op dit vlak te bieden heeft? Neem dan contact met ons op.