Werken bij de overheid is aan snelle veranderingen onderhevig. Maatschappelijke verbanden en economische ontwikkelingen hebben geleid tot steeds lossere verbanden tussen organisatie en medewerker. Er heeft een verschuiving plaats gevonden van baanzekerheid en levenslange dienstverbanden naar werkzekerheid en brede inzetbaarheid. Ook andere maatschappelijke ontwikkelingen worden zichtbaar: het combineren van werk en zorg, individualisering, de opmars van internet en veranderd zoek- en consumeer gedrag. Hierdoor zijn medewerkers meer en meer verantwoordelijk geworden voor hun eigen loopbaan. Om aantrekkelijk te blijven als organisatie en te kunnen beschikken over de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plaats, bieden hybride arbeidsrelaties een innovatieve personele oplossing.

Een ‘hybride’ ambtenaar vergroot de flexibiliteit en slagvaardigheid van de organisatie. Hij heeft naast een ambtelijke aanstelling vaak een eigen bedrijf of werkt voor een profit organisatie. Door ervaring op te doen in andere organisaties, binnen en buiten de overheid, verhoogt de professional zijn kwaliteit en arbeidsmarktwaarde. Een hybride arbeidsrelatie levert afwisseling van werkzaamheden op, waardoor de medewerker met meer energie en motivatie zijn werk uitvoert. De hybride ambtenaar is een personele oplossing voor organisaties die anticiperen op de uitdagingen die de overheid nu op zich af ziet komen.

De hybride ambtenaar neemt zijn professionele ontwikkeling in eigen hand en is bezig met een zoektocht naar wat echt bij hem past en energie geeft. Hij is ondernemend en is baas over zijn eigen leven en de carrière. De hybride ambtenaar durft ook risico te nemen. Hij is in staat om deels de vaste aanstelling als ambtenaar los te laten en hiermee een stuk zekerheid in te leveren. Tegelijkertijd maakt hij wel de bewuste keuze om de baan bij de overheid aan te houden.

Een ambtenaar die de stap naar hybride werken wil maken, heeft allereerst verbeelding over het concept nodig en vervolgens een realistisch beeld over de consequenties. Hij heeft hierbij baat bij een overzicht van alle voordelen van hybride arbeidsrelaties maar ook de mogelijke knelpunten.

Beenders HRM ondersteunt opdrachtgevers bij de vraagstukken die hieruit volgen en ambtenaren voor te bereiden op alle aspecten waar je mee te maken krijgt in onze opleiding Hybride Ambtenaar.

Meer weten of je aanmelden voor de opleiding? Neem dan contact op of meld je aan via opleidingen@beendershrm.nl

Hybride Ambtenaar - Beenders HRM - 72DPI Voor Web - Transparant